Найближчим часом неплатежі за комунальні послуги збільшаться на 10-15% - екс-міністр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найближчим часом неплатежі за комунальні послуги збільшаться на 10-15% - екс-міністр

Казна та Політика
1749
Найближчим часом в Україні зростуть неплатежі за комунальні послуги на 10-15% у зв’язку з підвищенням тарифів. Таку думку висловив колишній міністр енергетики Іван Плачков.
“Я думаю, що найближчим часом неплатежі збільшаться на 10-15% в кращому випадку. Колись у 1990-х роках оплата за електроенергію була десь 17-20%, а банківськими грошима – це було 4-6%. Я думаю, що у нас є всі передумови для того, щоб ми до цього прийшли “, – сказав він.
І.Плачков зазначив, що тарифна політика в Україні формується алогічно як для населення, так і для промислових підприємств. “Це наше ноу-хау українське. У світі такого немає. Тарифну політику слід розглядати в цілому. І не тільки на газ, але й на всі енергоресурси. Тому що газ, вугілля, електроенергія – все взаємопов’язано”, – зазначив екс-міністр.
Він переконаний, що в нашій державі потрібно поміняти алгоритм бачення формування тарифної політики.
Нагадаємо, в жовтні Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), встановила тарифи на послуги централізованого опалення з середнім рівнем 10-11 грн/кв. м і оплатою тільки в опалювальний сезон.
Крім того, в перехідних положеннях Закону про державний бюджет на 2015 рік говориться, що ціни на газ для споживачів будуть переглянуті в бік збільшення вже в першому кварталі 2015 року.
Перегляд здійснить Національна комісія з регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг для зменшення дефіциту НАК “Нафтогаз України”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас