Реформа не для всіх: під критерії для зниження єдиного соцвнеску підпадають менше 10% підприємств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реформа не для всіх: під критерії для зниження єдиного соцвнеску підпадають менше 10% підприємств

Казна та Політика
1913
Під критерії зниження єдиного соціального внеску (ЄСВ) до 16,4% потрапляють менше 10% підприємств. Про це в ході брифінгу заявила голова Державної регуляторної служби України Ксенія Ляпіна.
“Поки у нас інформація дуже виборча. Узагальненої інформації немає. По виборчій інформації оцінка наступна: скористатися критеріями (для зниження ставки) зможуть кілька відсотків підприємств. Це менше 10%”, – заявила Ляпіна.
“За попередніми сигналам від бізнесу, обрані умови (для зниження ЄСВ) не відповідають реаліям і теорії. Позитивний ефект навряд чи буде спостерігатися”, – додала вона.
Як пояснюють у Міністерстві соціальної політики України, ставка ЄСВ зменшується в 2015 р до 14,6% (коефіцієнт 0,4) за умови, якщо: загальна база нарахування єдиного внеску за місяць, за який нараховується заробітна плата (дохід) та/або винагорода за цивільно-правовими договорами, в 2,5 рази більше або перевищує загальну середньомісячну базу нарахування єдиного внеску платника за 2014; середня заробітна плата на підприємстві збільшилася мінімум на 30% у порівнянні із середньою заробітною платою по 2014 рік; середній платіж на одну застраховану особу після застосування коефіцієнта 0,4 складе не менше 700 гривень; середня заробітна плата на підприємстві складе не менше трьох мінімальних заробітних плат.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас