Міносвіти хоче змінити принцип виплати стипендій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міносвіти хоче змінити принцип виплати стипендій

Казна та Політика
1515
Система нарахування студентських стипендій, яка успадкована від Радянського Союзу, повинна бути змінена. Про це під час брифінгу заявила перший заступник міністра освіти Інна Совсун.
Вона підкреслила, що цього року стипендіальний фонд не змінений і складає 5 млрд грн, однак разом з тим реформа в цьому напрямку давно назріла і буде проходити.
“Якщо ми витрачаємо 5% бюджету всієї освіти – 5 млрд грн – на стипендії, то це перекручена картинка в порівнянні з міжнародним досвідом. Тому зараз ми сформували робочу групу, яка працюватиме над новим механізмом і принципом нарахування стипендій”, – зазначила заступник міністра .
За її словами, принцип нарахування стипендій буде змінено з 1 вересня для тих студентів, які надходитимуть на перший курс вищих навчальних закладів.
“Сьогодні у нас зберігається принцип“ми дамо всім потроху“і є діти, у яких фактично немає коштів, і які не можуть вижити на стипендію в Києві. У той же час є діти з сімей середнього достатку або навіть заможні, для яких ці гроші є дрібницею, і за великим рахунком вони не особливо їх потребують”, – зазначила Інна Совсун.
“Тому планується велика реформа, будуть публічні обговорення. Це, звичайно, важкі дискусії, і природно, що ці кроки навряд чи будуть популярними, але вводити реформування потрібно для тих студентів, хто поступає”, – підкреслила перший заступник міністра.
За матеріалами:
Освіта
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас