У київських школах скасували безкоштовне харчування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У київських школах скасували безкоштовне харчування

Казна та Політика
2161
У школах з 19 січня скасували безкоштовне харчування для учнів, один обід обійдеться батькам приблизно в 10 гривень.
Як заявила заступник голови КМДА Ганна Старостенко, з 19 січня столичні школярі 1-4 класів небудуть забезпечені безкоштовним харчуванням у школі.
“На жаль, для всіх учнів безкоштовного харчування не буде від 19 січня”, – сказала Старостенко.
Вона підкреслила, що безкоштовні обіди збережуть тільки для учнів пільгових категорій, а інші учні будуть мати можливість купити обід.
“У нас було безкоштовне харчування для всіх без винятку учнів 1-4 класів. Раніше це фінансувалося статтею з державного бюджету, яку нам як субвенцію направляли до місцевого бюджету, а тепер нам цих коштів не дали. І тепер місцеві органи влади можуть приймати рішення, чи продовжувати це харчування чи ні, залежно від того, є у них кошти чи ні. На жаль, сьогодні у нас таких коштів немає “, – пояснила Старостенко.
Вона зазначила, що шкільні кухні продовжать працювати. Старостенко не змогла уточнити, скільки буде коштувати такий обід, але припустила, що один обід обійдеться батькам учнів в 10 гривень.
“У нас середня вартість по школах була 7 гривень. Я зараз не можу говорити про вартість обіду, але думаю, що він буде коштувати в середньому 10 гривень”, – сказала Старостенко.
Вона також пояснила, що не було повідомлено ні на сайті КМДА, ні на сайті Департаменту освіти, тому що це питання вирішувалося і “місто до останнього шукало можливість забезпечити безкоштовне харчування всім учням 1-4 класів”.
За словами Старостенко, місто на тому, що не буде безкоштовного харчування, заощадить 120 мільйонів гривень на рік.
Як повідомляє сайт КМДА, безкоштовне харчування в столичних навчальних закладах буде надаватися учням 1 – 11 класів із числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з малозабезпечених сімей, а також дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в спеціальних і інклюзивних класах загальноосвітніх навчальних закладів.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас