Порошенко схвалив зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко схвалив зниження єдиного соцвнеску з 41% до 16,4%

Казна та Політика
5048
Президент Петро Порошенко підписав закон про зниження ставки єдиного соціального внеску для підприємств, що збільшують фонд оплати праці на 30% з 41% до 16,4%.
Про це свідчить інформація на сторінці відповідного законопроекту на сайті парламенту.
Законопроект №1573 прийнятий парламентом 29 грудня.
Документом передбачається, що працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору в письмовій формі і повідомлення Державної фіскальної служби про прийом співробітника на роботу.
Також у документі передбачено фінансові санкції для юридичних та фізичних осіб-підприємців та посадових осіб за допуск працівника до роботи без оформлення трудових відносин, оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, виплату заробітної плати без нарахування і сплати єдиного внеску і податків.
Фінсанкції передбачені і за порушення термінів виплати зарплати більш ніж за 1 місяць, виплати не в повному обсязі, недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці та порушення інших вимог трудового законодавства.
Документом запроваджуються штрафи для посадових осіб за незаконне звільнення співробітника з роботи з особистих мотивів або у зв’язку з повідомленням їм про порушення вимог закону “Про засади запобігання і протидії корупції” іншою особою, а також інше грубе порушення законодавства про працю.
Закон набуває чинності 1 січня 2015 року, однак стаття “адмінвідповідальність” вступить чинності 1 квітня 2015 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас