Президент підписав закон про застосування податкового компромісу - платники зможуть добровільно "здатися" з недоплаченими податками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент підписав закон про застосування податкового компромісу - платники зможуть добровільно "здатися" з недоплаченими податками

Казна та Політика
1902
Президент України Петро Порошенко підписав закон про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток та податку на додану вартість (ПДВ) зі ставкою 5% протягом 90 днів.
Відповідно до закону № 63-VIII від 25 грудня 2014 року “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу”, для реалізації режиму податкового компромісу платникам податків пропонується надати певні преференції, а саме сплати тільки частини завчасно незадекларованих платежів або неузгоджених податкових зобов’язань, відсутність юридичної відповідальності (фінансової, адміністративної та кримінальної) за вказані правопорушення, звільнення від податкових перевірок за уточненні і перевірені податкові періоди в наступних звітних періодах та ін.
Як повідомлялося, Верховна Рада 19 червня 2014 підтримала в першому читанні урядовий законопроект про податковий компроміс, який передбачає добровільне уточнення недоплачених податкових зобов’язань платниками податку на прибуток і ПДВ у розмірі 15% протягом 60 днів з моменту набуття чинності закону з урахуванням пропозиції профільного комітету про необхідність його доопрацювання до другого читання. Разом з тим в ході розгляду законопроекту в другому читанні і в цілому парламентарії відмовили його приймати. В ході подальшого розгляду варіанта даного закону було запропоновано знизити ставку з 15% до 5%, при цьому збільшивши термін для уточнення даних з 60 до 90 днів. Однак парламентарії так і не проголосували за даний законопроект.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас