НБУ подав в Раду пакет законопроектів про оподаткування операцій банків з конвертації валютних кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ подав в Раду пакет законопроектів про оподаткування операцій банків з конвертації валютних кредитів

Казна та Політика
1241
Національний банк України (НБУ) розробив пакет законодавчих змін щодо оподаткування операцій банків з конвертації валютних кредитів і зараз він розглядається Верховною Радою України. Про це повідомив перший заступник голови Нацбанку Олександр Писарук під час зустрічі з керівниками найбільших банків, передає прес-служба регулятора.
Як зазначають у прес-службі, зазначені законодавчі ініціативи разом зі скасуванням мораторію на стягнення заставного майна за валютними кредитами є другою умовою, необхідною для виконання положень Меморандуму про реструктуризацію валютних кредитів.
При цьому директор юридичного департаменту Нацбанку Віктор Новіков повідомив, що також регулятором в парламент подано пакет законодавчих ініціатив, що регулюють питання роботи банків з іпотечними кредитами, застави та реалізації банками рухомого майна, створення кредитного реєстру Національного банку України, оптимізації процедур припинення діяльності акціонерних товариств внаслідок ліквідації , захисту прав кредиторів і т.д. Разом з експертами Міжнародного валютного фонду (МВФ) завершується робота над законопроектом про посилення незалежності та інституційної спроможності Нацбанку.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас