Україна як і раніше утримується від експорту електроенергії в Білорусь і Молдову через її дефіцит - Міненергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна як і раніше утримується від експорту електроенергії в Білорусь і Молдову через її дефіцит - Міненергетики

Енергетика
184
Міністерство палива та енергетики України зберігає тимчасову заборону на експорт електроенергії в Білорусь і Молдову для підтримки збалансованого режиму роботи об’єднаної енергосистеми (ОЕС) України та недопущення відключень споживачів, йдеться в повідомленні відомства в середу.
“Крім того, для збалансування роботи ОЕС України в умовах дефіциту палива і гідроресурсів обмежений експортний потенціал “Острова Бурштинської ТЕС” (експорт в країни ЄС – ІФ) з метою використання частини його енергоблоків для покриття навантаження в основній частині ОЕС України”, – вказує Міненерговугілля .
Воно уточнює, що експорт електроенергії в енергосистему Білорусі повністю припинений з 1 жовтня, Молдови – з 28 листопада 2014 року.
Відомство нагадує, що для припинення віялових відключень електроенергії воно своїм наказом від 26 грудня доручило держпідприємству НЕК “Укренерго” забезпечити технічну можливість імпорту електроенергії в обсязі до 1500 МВт. До 12 січня було імпортовано 86 млн кВт-год.
Щодо запасів вугілля міністерство відзначає, що на 6 січня на складах ТЕС і ТЕЦ вони становили 1,396 млн тонн (дефіцитних через бойових дій на Донбасі марок “АШ” і “Т” – 418 тис. Тонн, “Г” і “Д “- 978 тис. тонн) при щоденних витратах 80 тис. тонн і постачання 70 тис. тонн. “Найменші запаси вугілля – на складах Зміївської ТЕС, Трипільської ТЕС, Криворізької ТЕС та Придніпровської ТЕС”, – констатує відомство.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас