"Укравтодор" отримав з держбюджету-2015 на розвиток і утримання доріг лише 3,4 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укравтодор" отримав з держбюджету-2015 на розвиток і утримання доріг лише 3,4 млрд

Казна та Політика
450
Державний бюджет України на 2015 рік передбачає видатки Державного агентства автомобільних доріг України (“Укравтодор”) у сумі 20826 млн грн, тоді як в 2014 року фінансування видатків агентства з держбюджету було передбачено в сумі близько 16 млрд грн.
Згідно з документом, із зазначеної суми планується 17,41 млрд грн спрямувати на виконання боргових зобов’язань за запозиченнями, залученими державою або під державні гарантії, на розвиток мережі автомобільних доріг загального користування, і лише 3,4 млрд грн планується направити на розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування.
Крім того, документ передбачає виділення 2,748 млрд грн на виконання боргових зобов’язань за кредитами, залученими під державні гарантії, які використовуються для реалізації завдань і здійснення заходів, передбачених Державною цільовою програмою підготовки та проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи 2012 року з футболу.
Витрати на Державну адміністрацію залізничного транспорту України в держбюджеті не передбачені.
Як повідомлялося, Державне агентство автомобільних доріг України оцінює мінімальну потребу у фінансових коштах для утримання автомобільних доріг країни в 6 млрд грн на рік.
За словами першого заступника голови “Укравтодору” Євгена Бараха, будь-які нові масштабні інфраструктурні проекти навряд чи передбачаються в 2015 році, виходячи з обсягу коштів. У той же час, зокрема, продовжиться співпраця з міжнародними фінансовими інституціями щодо інфраструктурних проектів, що вже існують.
Крім того, перший заступник голови повідомляв, що “Укравтодор” сподівається на створення в 2015 році спеціалізованого Дорожнього фонду, що дозволить максимально правильно акумулювати кошти, зокрема, отримані від надходжень від сплати акцизу на паливо, і направляти їх на розвиток галузі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас