У Запорізькій області екс-працівників "Водоканалу" звинувачують у розтраті понад 5 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Запорізькій області екс-працівників "Водоканалу" звинувачують у розтраті понад 5 млн грн

Казна та Політика
651
Прокуратура Запорізької області затвердила і направила в Жовтневий райсуд міста Запоріжжя обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо членів організованої злочинної групи, які звинувачуються в розтраті понад 5 млн грн комунального підприємства “Водоканал”. Про це повідомили в прес-службі прокуратури.
Слідством встановлено, що ця група діяла на підприємстві протягом 2012-2013 років. До її складу входили троє посадових осіб “Водоканалу” – генеральний директор підприємства, а також начальник і провідний інженер служби забезпечення. Зробивши кілька масштабних угод, вони розтратили понад 5 млн грн з рахунків підприємства. Зокрема, закуповували під виглядом нових фактично повністю зношені труби для ремонту мереж водопостачання в місті.
Також вони уклали угоду про зберігання цих труб зі сторонньою фірмою, хоча комунальне підприємство має відповідні сховища і майданчики для їх зберігання. Крім цього, чиновники витратили чималі кошти нібито на закупівлю обладнання для “Водоканалу”, яке на підприємстві з’явилося лише на папері.
В останні дні минулого року членам ОЗГ повідомили про підозру за ч. 5 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинена в особливо великих розмірах організованою групою), ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 366 КК України (складання і видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів організованій групі, що спричинило тяжкі наслідки).
Довідка: санкції цих статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас