Дніпропетровські правоохоронці викрили "конвертаційний центр" з обігом у 2 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дніпропетровські правоохоронці викрили "конвертаційний центр" з обігом у 2 млрд грн

Кримінал
888
Співробітники дніпропетровської ДСБЕЗ викрили потужний “конвертаційний центр”. Загальний обіг грошових коштів, що обертаються в незаконному “конверті”, тільки в 2014 році склав більше 2 млрд гривень. Про це повідомили в прес-службі ГУМВС України в Дніпропетровській області.
26 грудня 2014 в ході реалізації отриманої раніше інформації співробітники УДСБЕЗ ГУМВС України в Дніпропетровській області викрили “конвертаційний центр”, до структури якого увійшли 8 суб’єктів господарювання Дніпропетровської та Київської областей з ознаками фіктивності. Вони надавали послуги юридичним особам Дніпропетровської області з мінімізації податкових зобов’язань, легалізації коштів, здобутих злочинним шляхом, конвертації грошових коштів у готівку, а також реконвертації готівкових коштів в безготівкові в аграрному секторі економіки.
В ході проведення санкціонованих обшуків в офісі “конвертаційного центру” і 3-х автомобілях організаторів вилучено 4 печатки підприємств, електронна програма “клієнт-банк” з ключами до неї, фінансово-господарські, бухгалтерські та податкові документи 8-ми підприємств, комп’ютерна техніка та пристрої, за допомогою яких здійснювалася незаконна діяльність.
За даним фактом порушено кримінальне провадження за ознаками ч. 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас