Toshiba покаже нові 4K-монітори з функцією перемикання між 2D і 3D на виставці CES 2015 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba покаже нові 4K-монітори з функцією перемикання між 2D і 3D на виставці CES 2015

Технології&Авто
589
Японська Toshiba розробила новий стереоскопічний дисплей високої роздільної здатності. Прототип пристрою компанія планує офіційно представити на виставці CES 2015 на початку січня.
Про успішну розробку нових високоточних дисплеїв повідомляє портал EXPreview з посиланням на представників Toshiba.
На сьогоднішній день відомо, що японцям вдалося розробити 15-дюймовий дисплей з роздільною здатністю 4K (3860 х 2140 пікселів), який підтримує функцію перемикання між режимами 2D і 3D.
Для перегляду зображень у тривимірному форматі спеціальних окулярів не потрібно, що, безсумнівно, зручно. Нова дисплейна панель володіє низьким рівнем перехресних перешкод: 2% проти 5% у інших стереоскопічних екранів. Це дозволяє домогтися високої роздільної здатності та можливості швидкого перемикання між режимами.
Також відомо, що Toshiba збирається застосовувати нову технологію до екранів всіх розмірів, в тому числі і до дисплеїв для смартфонів. Тим часом у дослідницькій компанії ITResearch констатували провал на російському ринку комп’ютерних моніторів. При цьому на світовому ринку відзначається більш стабільна ситуація.
Згідно з оцінкою аналітиків, в листопаді 2014 року дистриб’ютори продали близько 317 тис. моніторів, що на 28% менше, ніж роком раніше. Цей спад виявився найбільшим в нинішньому році, який і без того видався не найвдалішим для виробників.
У вересні фахівці передбачали поліпшення обстановки на російському ринку ПК-моніторів, проте економічні проблеми, багато в чому пов’язані з валютними коливаннями, звели нанівець всі оптимістичні прогнози на заключну календарну чверть. Зараз експерти прогнозують на 15% нижчі показники, ніж раніше.
Якщо в Росії попит на монітори обрушився, то у світовому масштабі справи у вендорів йдуть краще. У жовтні-грудні 2014, як очікують в дослідницькому агентстві IDC, обсяг поставок пристроїв складе 33,5 млн одиниць, що трохи більше, ніж кварталом раніше. У третій чверті глобальні поставки моніторів знизилися на 5% в річному численні до 33,4 млн штук.
Повертаючись до Toshiba, варто відзначити, що недавно компанія оголосила про намір побудувати нову фабрику з виробництва чіпів пам’яті. Конкуренція на ринку чіпів пам’яті нині висока. Втім, де в наші дні її немає. Так чи інакше, це означає, що Toshiba змушена тримати руку на пульсі, щоб не вибути з перегонів.
Згідно з даними аналітичної компанії IC Insights в першій половині 2014 року продажі чіпів Toshiba склали $ 5,2 млн, що на 9% менше, ніж роком раніше. У списку найбільш дохідних напівпровідникових виробників компанія опустилася на сходинку нижче і стала восьмою. Перші три місця займають компанії Intel, TSMC і Qualcomm з показниками піврічної виручки в $ 24,4, $ 10,8 і $ 9,2 млн відповідно.
Подробиці про новий актив компанії стануть відомі в наступному році. Запуск виробництва запланований на 2017 р. В інтерв’ю інформаційному агентству Reuters президент Toshiba Хісао Танака, зокрема, заявив, що місце будівництва фабрики буде вибрано в наступному фінансовому році, який почнеться в квітні нового року. Відомо тільки, що в якості передбачуваного розміщення розглядається не тільки Японія, а й інші країни.
Пан Танака оголосив про намір розширити виробництво чіпів пам’яті через чотири місяці після відкриття заводу з випуску чипів NAND flash в японському місті Йоккаїті. За словами президента Toshiba, поточний попит на пам’ять перевищує виробничі можливості конгломерату, тому він потребує подальшого нарощування потужностей.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас