Мінінфраструктури та "Укрзалізниця" мають намір удосконалити графік руху міжнародних та міжрегіональних поїздів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінінфраструктури та "Укрзалізниця" мають намір удосконалити графік руху міжнародних та міжрегіональних поїздів

Казна та Політика
235
Залізничники розглянуть можливість удосконалення маршрутної мережі в новому графіку руху поїздів на 2015-2016 рр.
Як повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України, відповідне завдання фахівцям пасажирського господарства “Укрзалізниці” та Української залізничної швидкісної компанії (УЗШК) поставив заступник міністра інфраструктури Олександр Кава.
“Кожен українець в середньому 10 разів на рік користується послугами залізниці. Тому є доручення міністра інфраструктури, щоб новий графік став більш зручним і сучасним для пасажира. Незважаючи на складну фінансову ситуацію в країні, люди повинні відчути і побачити якісні зміни. Ми повинні знайти резерви і можливості для цього “, – сказав О.Кава.
“Укрзалізниця” до початку роботи над новим графіком руху поїздів, зокрема, повинна проаналізувати курсування міжнародного поїзда Київ – Варшава. За словами заступника міністра, оптимізувавши роботу з рухомим складом поїзда в пунктах пропуску, можна значно скоротити загальний час в дорозі. Також для прискорення подолання відстані між столицями України та Польщі поїздом “Укрзалізниця” ініціює спрощення прикордонно-митного контролю.
У внутрішньому сполученні О.Кава рекомендував залізничникам переглянути графік і маршрут поїздів “Інтерсіті” та “Інтерсіті +”. Йдеться про зміну часу відправлення-прибуття і періодичності (по днях тижня) курсування електропоїздів зі столиці в Кривий Ріг і назад, відкриття маршруту Київ – Вінниця – Київ, введення зупинок у львівському напрямку по станціях Кривин і Радивилів і т.д.
Крім цього, для розширення мережі курсування швидкісних електропоїздів замміністра доручив “Укрзалізниці” розглянути варіант формування з електропоїздів “Тарпан” і City Elefant 685 Skoda поїздів європейського зразка місткістю 300-400 чол. Такі ініціативи сприятимуть надання пасажирам альтернативи для поїздок на короткі відстані, що, відповідно, збільшить пропозицію місць у поїздах далекого прямування для осіб, які курсують на великі відстані.
Новий графік руху поїздів з 2015 року запроваджуватиметься в грудні, тобто кожну другу неділю останнього місяця року. Робота з підготовки графіка почнеться в березні. Тобто, в травні нового графіка руху не буде.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас