Найбільші виробники вантажівок Європи 14 років брали участь у картельній змові - FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найбільші виробники вантажівок Європи 14 років брали участь у картельній змові - FT

Технології&Авто
725
Найбільші виробники вантажівок Європи брали участь у картельній змові протягом 14 років, починаючи з 1997 року. Їх метою було стримування прогресу у сфері скорочення викидів шкідливих речовин в атмосферу, пише Financial Times на основі потрапили в її розпорядження документів.
У 2011 році влада Євросоюзу провела обшуки офісів і підприємств ряду автомобілебудівних концернів і почали антимонопольне розслідування, результатом якого стало направлення компаніям обвинувального висновку в листопаді поточного року.
У повідомленні про претензії ЄС кажуть, що змова компаній, включаючи DAF, Daimler, Iveco, Scania, Volvo, MAN, мав місце з січня 1997 року по січень 2011 року. Інформацію у справі надала європейській владі компанія MAN.
“Усі конкуренти безпосередньо брали участь у всіх основних елементах картелю протягом усього терміну його існування”, – наголошується в документі.
Раніше слідство згадувало лише про те, що картель “існував дуже довго” і включав “велику кількість компаній”.
Листопадовий документ також містить вказівку на те, що виробники вантажівок “погоджували терміни і рівні підвищення цін для введення нових технологій по викидах в атмосферу” з метою дотримання екологічних норм Євро-3, посилених для вантажівок з 2000 року.
Daimler минулого тижня збільшила відрахування в резерви у зв’язку з антимонопольним розслідуванням, зробленим в 2011 році, до 600 млн євро. Volvo в листопаді оголосила про створення резерву на 3,7 млрд шведських крон ($ 490 млн).
Шість компаній, що згадуються в документах ЄС, контролюють майже 100% виробництва вантажівок в Європі. На ринку не представлені конкуренти з США чи Азії, зазначає FT.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас