Фіскальна служба готується до різкого скорочення надходжень податку на прибуток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фіскальна служба готується до різкого скорочення надходжень податку на прибуток

Казна та Політика
2755
Глава Державної фіскальної служби (ДФС) Ігор Білоус прогнозує різке скорочення надходжень від податку на прибуток в 2015 році через високий рівень збитковості вітчизняних підприємств.
Про це він повідомив під час круглого столу “Електронне адміністрування ПДВ: вигоди для держави та виклики для бізнесу”.
«Ми всі розуміємо, скільки збитків цього року – приблизно 170 млрд грн, тобто податку на прибуток практично не буде в наступному році», – сказав він.
За словами Білоуса, ситуацію ще більше погіршує той факт, що бізнес вже здійснив великі переплати з податку на прибуток. Загальний обсяг переплат, за його словами, перевищив 20 млрд грн.
У сформованій ситуації глава ДФС вважає за необхідне розробити механізм податкових канікул для підприємств.
“Ми свідомо можемо піти на якісь канікули, і я це буду пропонувати як комітету, так і профільному міністерству», – заявив Білоус.
Він зазначив, що скорочення доходів бюджету від податку на прибуток, а також необхідність відшкодовувати переплати особливо гостро ставлять питання пошуку нових джерел наповнення бюджету. І одним із шляхів вирішення цієї проблеми має стати система введення ПДВ-рахунків, що дозволить виключити можливість фіктивного відшкодування ПДВ та збільшить надходження до бюджету.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас