Кільість міжнародних туристів в 2014 р перевищить 1,1 млрд - ЮНВТО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кільість міжнародних туристів в 2014 р перевищить 1,1 млрд - ЮНВТО

Світ
104
Кількість міжнародних туристів в 2014 році перевищить 1,1 млрд чоловік, прогнозує Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO, ЮНВТО).
У січні-жовтні число мандрівників становило 978 млн, що на 45 млн осіб (4,8%) перевищує показник за той же період минулого року, повідомляється в доповіді “Барометр світового туризму”.
“При такій тенденції до кінця 2014 року міжнародний туризм напевно досягне рекордних показників, – зазначив генеральний секретар ЮНВТО Талеб Ріфаї. – Це чудові результати, враховуючи, що різні регіони планети продовжують стикатися зі значними геополітичними та санітарними проблемами, в той час як відновлення глобальної економіки носить нестабільний і нерівномірний характер “.
“Що ще важливіше, у багатьох країнах ми спостерігаємо політичну підтримку туристичного сектора, яка збільується. Це вселяє оптимізм, не в останню чергу тому, що туризм – один з секторів, здатних найбільш успішно забезпечувати зайнятість населення”, – заявив він.
Найбільш відвідуваним регіоном світу залишається Європа, на частку якої припадає більше половини міжнародних туристів. При цьому їх число в січні-жовтні зросло на 4%. Однак різні європейські країни показують неоднакову динаміку. Так, наприклад, кількість прибуттів туристів в Північну Європу і країни Середземноморського регіону збільшилася на 7%, тоді як у державах Центральної та Східної Європи спостерігалася стагнація.
Самий істотний приріст числа туристів за десять місяців поточного року був відзначений на американському континенті – на 8%. В Африці кількість мандрівників підвищилося на 3%, в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні – на 5%, на Близькому Сході – на 4%.
Довгостроковий прогноз ЮНВТО щодо зростання числа міжнародних туристів на 2010-2020 роки становить 3,8% на рік.
До складу організації входять 156 держав.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас