Кредит Банк (Україна) готовий до виконання Закону про відмивання грошей — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредит Банк (Україна) готовий до виконання Закону про відмивання грошей

Кредит&Депозит
185
На початку вересня 2002р. Міжнародна урядова організація FATF вперше внесла Україну до списку країн, що звинувачуються у сприянні відмиванню грошей. Тобто Україна опинилася у „чорному списку” поруч із Гренадою, Коста-Рікою та іншими країнами, що недостатньо борються з легалізацією (відмиванням) грошей. Тому наша держава була зобов’язана прийняти Закон „Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом” аби уникнути санкцій з боку членів Міжнародної урядової організації FATF.
Відповідно до цього закону в АТ „Кредит Банк (Україна)” з 11.06.2003р. запроваджена система фінансового моніторингу, яка передбачає докладне вивчення клієнтських операцій з метою недопущення використання банківської установи в цілях спрямованих на використання Банку для легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом та фінансування тероризму. З цією метою в Банку та його структурних підрозділах визначено відповідальних працівників та спеціалістів з фінансового моніторингу, з якими проведено навчання на базі Головного Банку та Київського Регіонального департаменту щодо виконання вимог законодавчих та підзаконних актів, що регулюють фінансовий моніторинг. Також на базі Головного банку створений підрозділ „Відділ фінансового моніторингу”, до основних функцій якого віднесено організацію та координацію роботи структурних підрозділів Банку щодо проведення фінансового моніторингу. З метою автоматизації процесу фінансового моніторингу в Банку, розробником програмного забезпечення - фірмою CS LTD - надано програму, яка дозволяє максимально автоматизувати обробку даних та обмін файлами повідомлень між уповноваженими органами та Банком.
Таким чином Банк та його структурні підрозділи максимально підготовлення до проведення фінансового моніторингу операцій клієнтів і до виконання Закону України про відмивання грошей.
За матеріалами:
Кредобанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас