У Києві стартує пілотний проект з реформування української медицини - Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві стартує пілотний проект з реформування української медицини - Кличко

Казна та Політика
2027
Київ стане пілотним проектом для реформування української медицини. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час спільного брифінгу з міністром охорони здоров’я Олександром Квіташвілі, повідомляє прес-служба КМДА.
“Київ як столиця має стати прикладом втілення реформ в Україні. Ми раді пропозиції нового міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі почати впроваджувати медичну реформу на території Києва. І я гарантую підтримку і співпрацю з МОЗ в цьому питанні”, – зазначив Кличко.
Він зазначив, що останні перевірки показали, що у зверненні столичної медицини – 3,5 млрд грн “тіньових” грошей, а медична реформа дозволить повернути ці гроші, щоб вони використовувалися прозоро і на якісну медичну допомогу.
“Мета реформи – поліпшити якість медичного обслуговування і підняти зарплати лікарям. Коли лікар буде отримувати гідну зарплату, він буде дорожити робочим місцем і своїми пацієнтами, якість послуг підвищиться, він не буде мати потреби брати хабарі. Щоб медичне обслуговування було доступним”, – підкреслив Кличко.
У свою чергу міністр охорони здоров’я зазначив, що медична реформа дасть можливість лікарням законно заробляти, а пацієнтам вибирати, де отримувати медичні послуги. І ключовий принцип новації – гроші йдуть за пацієнтом.
“У пацієнтів є вибір, у лікарень – свобода. Треба переходити на фінансування послуг, а не інститутів”, – підкреслив Квіташвілі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас