Скандал "Люкслікс" розростається - міжнародні корпорації домовлялися з владою Люксембургу про вигідні податкові ставки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал "Люкслікс" розростається - міжнародні корпорації домовлялися з владою Люксембургу про вигідні податкові ставки

Світ
555
Скандал “Люкслікс” розростається – стали відомі ще 35 компаній, що уклали таємні податкові угоди з владою Люксембургу, повідомляє бельгійська газета Le soir. У числі нових фігурантів скандального списку видання називає компанії Walt Disney, Skype, Bombardier і Telecom Italia.
Нагадаємо, що Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів стверджує, що в податкових махінаціях замішані більше тисячі міжнародних компаній. Серед них Apple, Ikea, Deutsche Bank, а також російські компанії, в тому числі Alfa Group, “Газпром”, “Сбербанк”, Evraz, “Хоум Кредит” і РЕСО.
Згідно зі звітом журналістів, 340 корпорацій змогли домовитися з владою Люксембургу про вигідні податкові ставки. Компанії переводили частину своїх доходів Великому Герцогству і створювали в країні свої відділення або холдинги. Так звані таємні угоди з владою Люксембургу були підписані з 2002 по 2010 рік, коли прем’єр-міністром і міністром фінансів країни був Жан-Клод Юнкер, нині президент Єврокомісії.
Юнкера звинуватили в порушенні правил та законодавства ЄС, однак він відкинув причетність до скандалу з податковими махінаціями. “Все робилося відповідно до національних законодавчих норм (Люксембурга) та міжнародних норм в цій області”, – запевнив він.
Група “євроскептиків” у Європарламенті зібрала підписи, щоб винести на голосування питання про вотум недовіри ЄК. Під петицією підписалися 76 парламентаріїв, у тому числі представники французького Національного фронту.
Але в кінці листопада депутати Європарламенту проголосували проти винесення вотуму недовіри Єврокомісії під головуванням люксембуржця Жан-Клода Юнкера. Відповідне рішення підтримала 101 особа, проти висловились 461.
За матеріалами:
NEWSru.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас