Спільників "афериста століття" Медоффа засудили до штрафу в $155 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спільників "афериста століття" Медоффа засудили до штрафу в $155 млрд

Кримінал
999
Двох спільників “афериста століття” Бернарда Меддофа суд засудив до тюремних термінів та виплати колосального штрафу в 155 млрд доларів. Всього в ході процесу винними були визнані п’ятеро його службовців, вироки будуть винесені протягом тижня.
У вівторок суд у нью-йоркському районі Манхеттен засудив до 6 років в’язниці багаторічну помічницю творця самої значної фінансової піраміди Анетт Бонжорно. Програміст Джером О’Хара отримав 2,5 роки в’язниці.
За даними слідства, Бонжорно допомагала Медоффу підробляти звітність і приховувати його махінації від влади. Вона, у свою чергу, стверджувала, що не усвідомлювала шахрайську суть дій свого шефа. “Їй слід було побачити те, що було прямо у неї перед носом”, – вказала суддя Лаура Тейлор Свейн, що ухвалила вирок.
О’Хара, за даними слідства, створював фальшиві рахунки, які допомагали обманювати інвесторів і контролюючі органи.
У понеділок колишній директор з операцій у фонді Медоффа, 67-річний Деніел Бонвентре отримав 10 років за те, що фальсифікував бухгалтерську звітність.
75-річний Бернард (Берні) Медофф зараз відбуває 150-річний термін ув’язнення, до якого він був засуджений за махінації з цінними паперами, відмивання грошей, шахрайство і дачу помилкових свідчень.
Медофф був заарештований в грудні 2008 року. У 2009 році на суді він визнав себе винним у тому, що протягом 20 років обманював інвесторів і регуляторів. Його інвестиційна компанія Bernard L. Madoff Investment Securities не укладала ніяких угод, а просто перераховувала усі гроші з одного банківського рахунку на інший, видаючи кошти на вимогу клієнтів у вигляді “прибутку”. Для цього Медофф тримав мільярди в державних цінних паперах, заробляючи 2% на рік, і підробляв звітність, повідомляючи клієнтам, що вони отримують 15% річних.
У списку ошуканих інвесторів опинилися не тільки найзаможніші громадяни США і знаменитості, але й найбільші світові банки, провідні корпорації, і ряд некомерційних організацій. Збиток від афери Медоффа оцінюється приблизно в 17,5 млрд доларів.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас