Дохід медиків буде залежати від фактичної кількості наданих медпослуг - міністр охорони здоров'я Квіташвілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дохід медиків буде залежати від фактичної кількості наданих медпослуг - міністр охорони здоров'я Квіташвілі

Казна та Політика
1424
Зарплата працівників медичної сфери в Україні буде залежати від фактичного обсягу наданих послуг, повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров’я України з посиланням на міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі.
За його словами, в даний час українська держава фінансує лікарні виходячи з кількості ліжок, що призводить до невідповідності попиту і пропозиції послуг з лікування. Зокрема, в зоні антитерористичної операції за останні місяці кількість пацієнтів зросла в п’ять-шість разів, а зарплати медиків залишилися на колишньому рівні.
“Це відбувається через те, що держава витрачає кошти на заклади охорони здоров’я, виходячи з кількості ліжок, а не фактично наданих медичних послуг. Не важливо, скільки у лікарні було проведено операцій – 10 або 25, він отримає за фактом від держави однакову суму. Тому необхідно переходити від принципу фінансування лікарень за кількістю ліжок до фінансування за кількістю наданих послуг. Якщо нам вдасться змінити підхід, то зарплата медперсоналу буде залежати від фактичного обсягу наданих послуг”, – сказав А.Квіташвілі.
Крім того, міністр зазначив, що в планах реформування галузі – надання фінансової та адміністративної автономії лікувальним установам, коли медперсонал буде самостійно визначати, що і коли їм необхідно закупити.
За його словами, “після переходу на таке фінансування за кількістю послуг і надання автономії медики самі будуть зацікавлені якомога більше інвестувати в медустанови, в покупку нового обладнання, ремонт приміщень тощо”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас