Скандал: влада 17 штатів подала в суд на Обаму через указ про легалізацію 5 мільйонів іммігрантів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Скандал: влада 17 штатів подала в суд на Обаму через указ про легалізацію 5 мільйонів іммігрантів

Світ
1050
Влада 17 американських штатів подала в середу позов проти імміграційної ініціативи президента США Барака Обами. Про це повідомив генеральний прокурор Техасу Грег Ебботт, який є одним з ініціаторів подання позову.
На думку позивачів, Обама порушив Конституцію США, узаконивши перебування в країні близько п’яти мільйонів нелегальних іммігрантів. Незадоволені штати вимагали заблокувати указ. Як вважає їх влада, реформа імміграції посилить гуманітарну кризу на південному кордоні країни, насамперед у Техасі.
У листопаді Грег Еббот переміг на виборах губернатора Техасу і приступить до виконання своїх обов’язків у січні 2015 року. Він займає посаду генпрокурора штату з 2002 року і вже в 31-й раз подає в суд на адміністрацію Обами, зазначає ТАСС.
Колективний позов, крім Техасу, подали штати Алабама, Джорджія, Луїзіана, Міссісіппі, Північна і Південна Кароліна, Західна Вірджинія, Канзас, Індіана, Небраска, Вісконсін, Південна Дакота, Айдахо, Монтана і Мен.
Наприкінці листопада Обама в обхід конгресу США підписав указ, який узаконює перебування в країні більше 4 млн нелегальних іммігрантів. Мова йде про людей, які проживають в США більше п’яти років і є батьками американських громадян або осіб, які мають дозвіл на постійне проживання в країні.
Якщо такі нелегальні іммігранти звернуться до американської влади, пройдуть дві перевірки з боку компетентних органів, здадуть біометричні дані, почнуть платити податки і доведуть, що їхні діти народилися в США до указу, їм дозволять залишитися в країні на трирічний термін з можливістю його подальшого продовження. Такі особи зможуть отримувати і дозвіл на роботу в США.
Республіканці, які за підсумками 4 листопада проміжних виборів, що відбулися 4 листопада, взяли під контроль сенат конгресу і зміцнили свою більшість в палаті представників, раніше попередили Обаму про те, що не потерплять спроб діяти в обхід законодавчої гілки влади для вирішення проблем з імміграцією.
За матеріалами:
МIА Рейтер
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас