Apple, Lеnovo і Blackberry - найпопулярніші товари для контрабанди в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple, Lеnovo і Blackberry - найпопулярніші товари для контрабанди в Україну

Кримінал
1165
Державна фіскальна служба (ДФС) Україна активізувала роботу з детінізації сірого ринку мобільних пристроїв, що ввозяться в країну.
Як повідомив заступник голови ДФС Анатолій Макаренко на брифінгу в Києві в четвер, якщо в березні 2014 року в Україну було завезено майже 219 тис. мобільних пристроїв, то після відповідних заходів, прийнятих фіскальною службою, відзначається тенденція до легалізації даного сегменту ринку, і всього за січень-листопад 2014 року в країну ввезено 6,5 млн мобільних пристроїв.
“Цей сегмент ринку ми просили дослідити компанію GFK. Ми попросили їх дати нам дані по внутрішньому ринку мобільного зв’язку і накласти на дані з ввезення телефонів на кордоні. Ми туди включили також планшетники і ноутбуки. Різниця по мобільних телефонах – 10%, і найбільша різниця по Apple, Lеnovo і Blackberry. Це так званий luxury-сегмент “, – сказав він.
За словами заступника голови ДФС, в листопаді поточного року митницями було складено 14 протоколів за фактом порушень митних правил: йдеться про незаконне переміщення – при 3,049 тис. мобільних телефонів (смартфонів) 27% із загальної кількості склали пристрої Apple і 25% – Lеnovo.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас