Темпи зростання ВВП Швейцарії перевершили очікування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Темпи зростання ВВП Швейцарії перевершили очікування

Світ
306
ВВП Швейцарії в липні-вересні збільшився на 0,6% порівняно з попереднім кварталом, свідчать опубліковані дані міністерства економіки країни.
Зростання економіки щодо III кварталу 2013 склав 1,6%. Економісти, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували підйому показників відповідно на 0,3% і 1,4%.
У квітні-червні економіка Швейцарії зросла на 0,3% щодо I кварталу і на 1,6% в перерахунку на річні темпи. Зростання темпів збільшення ВВП Швейцарії в III кварталі обумовлено зростанням як споживчих, так і державних витрат.
Споживчі витрати в Швейцарії виросли в липні-вересні на 0,6%, державні витрати – на 0,9%, інвестиції в будівництво – на 0,8%, обсяг експорту – на 2,8%.
Швейцарський Центробанк погіршив прогноз зростання ВВП країни на цей рік до “трохи нижче” 1,5% з 2%, що очікувалися у вересні, зазначивши слабку економічну динаміку в єврозоні та в ринках, що розвиваються.
ВВП єврозони в III кварталі цього року збільшився на 0,2% порівняно з попередніми трьома місяцями і збільшився на 0,8% щодо того ж періоду роком раніше. ВВП Німеччини, найбільшого торгового партнера Швейцарії, в минулому кварталі піднявся лише на 0,1%.
Раніше понад 77% жителів Швейцарії відкинули ініціативу “Врятуйте золото Швейцарії”, при цьому ні в одному кантоні не підтримали зміну політики, пов’язаної із золотим запасом країни.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас