Найважливіші цифри і цитати вівторка, 2 грудня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати вівторка, 2 грудня

841
Найважливіші цифри і цитати вівторка, 2 грудня:
  • Кількість газу в сховищах України в листопаді скоротилася на 13,4%
  • Кабмін хоче збільшити держборг на 161 млрд грн – через девальвацію гривні
  • Борг населення з оплати послуг ЖКГ в жовтні збільшився на 6,7% – до 11,8 млрд грн
  • Ціна нафтового кошика ОПЕК впала до п’ятирічного мінімуму – до 66,44 долл./барр
“Переддень новорічних свят може зробити деякий вплив на валютний курс, трохи “заспокоївши” його. Причин кілька: необхідність розраховуватися за податковими платежами, бажання придбати новорічні подарунки (в гривнях), традиційне очікування поліпшення ситуації напередодні Нового року. Тому, якщо різких потрясінь в найближчий місяць не відбудеться, курс не підвищиться і, можливо, знизиться на 1-3%”.
Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко про закріплення ставки держслужбовців на рівні двох мінімальних зарплат
“Формула, яка пропонується в законі (новому законі про держслужбу), передбачає, що розмір мінімального посадового окладу на державній службі становитиме дві мінімальні заробітні плати. Тобто 1 тис. 218 грн перетворюються відразу ж у 2,5 тис. грн”.
Національний банк України про стабілізацію валютного ринку
“Стан валютного ринку демонструє ознаки поступової стабілізації, а спільні зусилля і солідарний підхід зробили можливим знаходження рівноважного і збалансованого обмінного курсу … Банкіри погодилися з необхідністю подальшого проведення щоденних валютних аукціонів і домовилися про надання обґрунтованих заявок на участь у них”.
Співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич про аварійні відключення електрики в Україні
“У країні енергодефіцит через недостатні запаси вугілля на теплоелектростанціях і позаплановий ремонт блоку №3 Запорізької АЕС, який триватиме до 5 грудня. Брак електроенергії в балансі країни становить близько 10%. З похолоданням люди будуть більше використовувати обігрівачі, тому відключення можуть почастішати” .
Заступник глави адміністрації президента України Дмитро Шимків про надмірний тиск на бізнес
“Я щодня отримую скарги про тиск на бізнес. Якщо подивитися, то переплата податку на прибуток підприємств становить 22 млрд грн, невилучений ПДВ – 8 млрд грн. Це реальність, яка, звичайно, дозволила минулого уряду відзвітувати про 5% перевищення бюджету, що становить приблизно 10 млрд грн. Але це досягнуто за рахунок того, що бізнес заплатив наперед”.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас