Apple буде оновлювати iPhone два рази на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple буде оновлювати iPhone два рази на рік

Технології&Авто
964
iPhone 6 і 6 Plus були представлені всього три місяці тому, але на ринку вже говорять про наступне покоління. Якщо вірити новинам від Industrial and Commercial times, Apple тепер буде випускати нові версії iPhone раз на півроку. А значить, вже навесні можна чекати прем’єри.
Інсайдери стверджують, що в наступному році компанія Тіма Кука двічі оновить лінійку iPhone. Навесні випустять iPhone 6S, а у вересні – iPhone 7. Іншими словами, життєвий цикл смартфонів поступово скорочується. До цих пір трубки були актуальними протягом року, але тепер будуть виходити з моди надзвичайно швидко.
Зазвичай версія смартфона з позначкою S є не кардинальної переробкою дизайну, а вдосконаленою з точки зору технічних характеристик попередньою моделлю. Тільки один раз Apple відійшла від цього принципу, замінивши iPhone 5 відразу двома гаджетами – 5S і 5С. Проте цей крок символізував принциповий перехід компанії до розширеної лінійки, в якій і на цей раз виявилося два смартфона.
Виникає питання: чи буде Apple до весни оновлювати обидві або тільки одну? Якщо апгрейд не торкнеться обох пристроїв, один з них може втратити актуальність. Найбільш логічний хід в такому випадку – запуск продажів удосконаленого iPhone 6 при збереженні незмінного iPhone 6 Plus. Справа в тому, що характеристики “лопатофона” перевершують те, що ми бачимо у його більш компактного побратима. Приблизно однакові технічні дані дозволять зберегти популярність обох пристроїв на колишньому рівні, так як ключовим фактором при покупці залишиться саме розмір.
Тим часом рітейлери повідомляють, що до літа наступного року хочуть відмовитися від продажів iPhone 5C. Смартфон, що продається в декількох кольорах пластикового корпусу на вибір, був анонсований у вересні 2013 Однак iPhone 5С виявився непопулярним продуктом на тлі представленого одночасно флагмана iPhone 5S, в результаті чого виробництво менш дорогого апарату було урізано вдвічі.
Раніше стало відомо, що ринкова капіталізація Apple вперше в історії подолала планку в $700 млрд. Цікаво, що одночасно з цим “яблучна” продукція на російському ринку істотно подорожчала. Apple вирішила збільшити ціни на свої пристрої в Росії у зв’язку з падінням курсу рубля по відношенню до долара. Подорожчали як мобільні пристрої, так і комп’ютери Mac, причому в окремих випадках ціни зросли на 20 тис., а то і 30 тис. руб.
Інсайдери говорять, що не тільки iPhone, але і iPad Apple тепер теж буде оновлюватися два рази на рік. Гучні прем’єри цієї весни можуть бути синхронізовані з виходом смарт-годинника Apple Watch.
За матеріалами:
Вєсті Економіка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас