Прибутковість облігацій у всьому світі впала до мінімуму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість облігацій у всьому світі впала до мінімуму

Кредит&Депозит
264
Індекс прибутковості державних облігацій по всьому світу впав до найнижчої позначки за 18 місяців у зв’язку з тим, що обвал цін на нафту призвев до скорочення інфляційних очікувань.
Середня прибутковість держпаперів, що входять в індекс Bank of America Merrill Lynch World Sovereign Bond, упала до кінця листопада до 1,59% – мінімуму з травня 2013 У понеділок прибутковість 10-річних австралійських облігацій була вперше більш ніж за два роки менше 3% . Аналогічний показник за японськими 5-річними бондами склав 0,095%, збігшись з історичним мінімумом, який був зафіксований у березні 2013.
“Спостерігається ослаблення інфляційного тиску та інфляційних очікувань, – заявив старший ринковий аналітик SMBC Nikko Securities Inc. Нірокі Сімадзу. – Це підтримує світовий ринок облігацій”.
Прибутковість еталонних US Treasuries з терміном обігу 10 років в ході торгів у понеділок перебуває на рівні 2,17%. Минулої п’ятниці показник падав до 2,16% – мінімуму за п’ять тижнів. Сімадзу планує скоротити прогноз прибутковості UST на кінець року до 3%.
Прибуток інвесторів за індексом суверенних облігацій BofA Merrill Lynch в цьому році становить 7,8%, що є кращим результатам з часів світової фінансової кризи 2008 р.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас