Стрес-тести виявили дефіцит капіталу у понад 8% європейських страховиків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стрес-тести виявили дефіцит капіталу у понад 8% європейських страховиків

Світ
133
Понад 8% європейських страхових компаній (кожна дванадцята) не виконують мінімальні нормативні вимоги щодо достатності капіталу в рамках реформи сектора, свідчать стрес-тести, проведені Європейською службою з нагляду в сфері страхування та недержавного пенсійного забезпечення (European Insurance and Occupational Pensions Authority, EIOPA) .
Як пише Financial Times, регулятор не став розкривати назви компаній з дефіцитом капіталу.
Нові вимоги в рамках проекту “Платоспроможність-2” (Solvency II) вступають в силу в Європі з 2016 року.
Перевірки EIOPA були проведені за даними бухгалтерського балансу підприємства на кінець 2013 року. Регулятор відзначає, що в цілому по страховому секторі компанії були достатньо капіталізовані відповідно до вимог Solvency II.
Однак інший (більш жорсткий) поріг достатності капіталу – solvency capital requirement – виявився не по зубах вже 14% страховиків, хоча на їх частку припадає всього 3% активів європейської страхової галузі.
Дані про недостатню капіталізацію ряду компаній є ще одним свідченням про труднощі, з якими стикається страховий сектор: на тлі стійко низьких процентних ставок падають доходи страховиків від інвестицій, оскільки в їхніх портфелях переважають держоблігації. Особливо складним є становище компаній, що спеціалізуються на страхуванні життя і пенсійне страхування.
“Збереження поточних умов низької прибутковості може призвести до виникнення у деяких страховиків проблем з виконанням зобов’язань перед страхувальниками на горизонті 8-11 років”, – йдеться в доповіді EIOPA.
Служба оприлюднила рекомендації щодо вирішення подібних проблем для місцевих регуляторів.
Разом з тим галузева організація Insurance Europe підкреслила, що результати перевірок отримані з даних про фінансове становище компаній до введення в дію Solvency II, причому регулятор виходив з найгіршого сценарію.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас