Новий виток протестів в Гонконзі: у центрі затримано десятки демонстрантів після зіткнень з поліцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий виток протестів в Гонконзі: у центрі затримано десятки демонстрантів після зіткнень з поліцією

Світ
304
Щонайменше 40 осіб було затримано минулої ночі у урядового комплексу в Гонконзі, де сталися чергові сутички між демонстрантами і поліцією. Не менше чотирьох правоохоронців отримали поранення, передає місцева радіостанція RTHK.
У неділю ввечері до урядової штаб-квартирі прийшли сотні маніфестантів. Одягнувшись в респіраторні маски, захисні окуляри і каски, вони спробували прорватися всередину. Поліція для їх стримування застосувала гумові кийки та газові балончики.
Багато демонстрантів залишилися в зоні протесту до ранку, заблокувавши підходи до комплексу. У зв’язку з цим 1 грудня в першій половині дня було вирішено призупинити роботу в урядовій будівлі. Там скасовані всі заходи. Держслужбовцям велено не приходити в офіси.
Виступи демократичних активістів тут тривають вже більше двох місяців. Вони вимагають від Пекіна скасувати обмеження на виборах голови адміністрації Гонконгу 2017 року, забезпечити їх вільний і всенародний характер. Під цими гаслами студенти ініціювали масові демонстрації, пік яких припав на перший тиждень жовтня, коли на вулиці виходили десятки тисяч жителів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас