VAB Банк визнаний "неплатоспроможним" - він займав 16-е місце за розміром активів в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

VAB Банк визнаний "неплатоспроможним" - він займав 16-е місце за розміром активів в Україні

Кредит&Депозит
17141
Національний банк України (НБУ) відніс ВіЕйБі Банк (VAB Банк, Київ) до категорії неплатоспроможних, повідомляється в прес-релізі НБУ.
“20 листопада 2014 правління НБУ … прийняло постанову №733 про віднесення ПАТ” Всеукраїнський Акціонерний Банк “до категорії неплатоспроможних. Згідно із законодавством Фондом гарантування вкладів фізичних осіб 21 листопада 2014 в зазначеному банку введена тимчасова адміністрація”, – вказується в прес-релізі.
Як повідомлялося, раніше головний бенефіціар ВіЕйБі Банку (VAB Банк, Київ) Олег Бахматюк заявляв, що має намір залучити інвестиційно-кредитні кошти з міжнародних ринків для підтримки установи в сумі 2,5-3 млрд грн, а також розраховував на участь уряду в докапіталізації кредитно -фінансового установи.
Акціонери VAB Банку на загальних зборах 17 листопада планували розглянути питання про збільшення статутного капіталу в 2,7 рази, або на 7 млрд грн, – 11,049 млрд грн шляхом додаткового випуску акцій.
VAB Банк на початку жовтня прострочив виплату $2 млн процентного доходу за єврооблігаціями у зв’язку посилюванням валютного регулювання в Україні. Водночас банк зобов’язався вирішити це питання найближчим часом.
За даними НБУ, до початку жовтня VAB Банк за розміром активів займав 16-е місце (23,973 млрд грн) серед 166 діючих у країні банків. Зобов’язання VAB Банку перед фізичними особами до початку жовтня становили 10,4 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас