Всі українські лікарі стануть військовозобов'язаними запасу вже з 1 січня 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Всі українські лікарі стануть військовозобов'язаними запасу вже з 1 січня 2015 року

Казна та Політика
1622
Міністерство охорони здоров’я, Міністерство оборони та Національна академія наук України розробили медичну доктрину, згідно з якою всі лікарі України стануть військовозобов’язаними. Військові кафедри у всіх медичних вузах країни відновлять свою роботу вже з 1 січня 2015 року.
“Раніше в кожному медичному вузі була військова кафедра, кожен лікар і навіть медична сестра були військовозобов’язаними запасу. Коли в країні війна, медики не можуть залишатися осторонь”, – пояснив в. о. міністра охорони здоров’я Василь Лазоришинець. За його словами, зараз в Україні працює тільки три кафедри з навчання військових лікарів – в Тернополі, Харкові та Запоріжжі.
Для підготовки медичного персоналу на базі госпіталів, лікарень та інших медзакладів буде відкрито 14 центрів перекваліфікації. “Ми створимо 14 центрів підготовки військових лікарів усіх напрямків. Це свого роду прискорені курси для всіх лікарів (вони триватимуть 2 місяці – ред.). Фахівці Військово-медичної академії та Національної академії наук України навчатимуть цивільних лікарів працювати з вогнепальними пораненнями, осколковими пораненнями, опіками”, – уточнив Лазоришинець.
Прискорені курси перепідготовки цивільних лікарів зможуть підготувати 16 тис. військових лікарів, які зможуть здійснювати операції.
Крім того, було збільшено держзамовлення на фахівців військової медицини. “В 2015 кількість місць на військово-медичних кафедрах складе 5,2 тис, торік держава замовила 4,5 тис фахівців у цій галузі”, – зазначив Василь Лазоришинець.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас