Гарні плани Мінфіну: він розраховує до кінця року вийти на нуль простроченої заборгованості по ПДВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гарні плани Мінфіну: він розраховує до кінця року вийти на нуль простроченої заборгованості по ПДВ

Казна та Політика
626
Міністерство фінансів України розгляне зауваження бізнесу до електронного адміністрування податку на додану вартість (ПДВ), однак наполягає на його впровадженні у встановлені терміни – з 1 січня 2015 року, заявив заступник міністра Денис Фудашкін на спеціалізованому податковому форумі громадських організацій 18 листопада.
Як зазначає прес-служба Мінфіну в середу, Д.Фудашкін зазначив, що уряд не ставить задачу списати заборгованість за податковим кредитом, яку буде накопичено на 1 січня 2015 року, однак конкретний механізм переходу до обліку цієї заборгованості в системі ПДВ- рахунків, що вводяться при електронному адмініструванні, в документах поки відсутній.
За словами заступника міністра, уряд робить все можливе для скорочення заборгованості з ПДВ. “На сьогоднішній день в простроченій сумі залишилося 2 млрд грн. І ми розраховуємо, що до кінця року вийдемо на нуль простроченої заборгованості по ПДВ”, – сказав Д.Фудашкін.
Він нагадав, що з весни на сайті Держказначейства щомісяця оприлюднюється інформація про виплати ПДВ по підприємствах, а 4 листопада був оприлюднений наказ Мінфіну, згідно з яким відповідні звіти Державної фіскальної служби (ДФС) міститимуть більше даних.
ДФС відтепер буде публікувати докладний звіт по кожному суб’єкту господарської діяльності: сума заборгованості на початок періоду, сума додаткового заяви протягом поточного періоду, сума відшкодованого ПДВ у поточному періоді як в автоматичному режимі, так і в загальному порядку, і сума заборгованості перед кожним підприємством на кінець періоду”, – повідомив заступник міністра.
Як повідомлялося, закон про електронне адміністрування ПДВ був прийнятий в кінці липня цього року і набирає чинності з 1 січня 2015 року. Якщо діюча нині система адміністрування ПДВ передбачає перерахування суми податку до держбюджету за підсумками звітного періоду – місяця або кварталу, то нова система вимагає їх негайного перерахування на ПДВ-рахунки, які кожне підприємство повинне буде відкрити в Держказначействі.
З пропозицією відкласти введення електронного адміністрування ПДВ до президента і прем’єра України вже звернулися Європейська бізнес асоціація та Федерація роботодавців України, за оцінками яких, нова система не усуне всіх ПДВ-проблем, але призведе до великих фінансових втрат підприємств.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас