Україна залучатиме іноземні та вітчизняні інвестиції на відновлювальну енергетику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна залучатиме іноземні та вітчизняні інвестиції на відновлювальну енергетику

Кредит&Депозит
751
Про це повідомив Голова Держенергоефективності України Сергій Савчук під час виступу на секції “Енергетика – спільний знаменник для України та Норвегії”, що відбулася в рамках Норвезько-українського бізнес-форуму.
“Наразі для нас критично важливим є зменшення споживання імпортного природного газу. Наша мета – зупинити відтік валюти з економіки України в “газову трубу”, натомість – дати можливість як вітчизняному, так і закордонному бізнесу залучити кошти для інвестицій у відновлювану енергетику. Для цього є законодавчі пільги та стимули, що сприятимуть скороченню споживання традиційних енергоресурсів та розвитку відновлюваних”, – повідомив голова С. Савчук.
Голова Агентства нагадав, що Урядом вже прийнято стратегічний для України Національний план дій з відновлюваної енергетики, який передбачає 11% енергії з відновлюваних джерел в загальному енергобалансі країни до 2020 року. “Біоенергетика, вітрова, гідро-, геотермальна та сонячна енергетика – це ключові сфери, розвиток яких сприятиме заміщенню природного газу. Вже у 2016, наприклад, при виробництві електроенергії встановлена потужність об’єктів біоенергетики складатиме 380 МВт, а в 2020 році – 950 МВт”, – підкреслив Сергій Савчук.
Також Голова Агентства відмітив значний потенціал розвитку альтернативних видів палива: “У транспорті є величезні можливості для виробництва біоетанолу, біодизеля. У 2015-16 роках необхідно побудувати два заводи з виробництва біоетанола, а в 2020 році потреба у біоетанолі становитиме 500 тис. т.”
За словами Сергія Савчука, сьогодні Україна очікує від європейської спільноти, у тому числі від Норвегії, технічної допомоги для гармонізації національного законодавства до європейського. “Крім того, ми готові створити максимально комфортні умови для інвесторів, як внутрішніх, так і закордонних, у тому числі норвезьких. Адже Норвегія є носієм передового досвіду розбудови потужного сектору відновлюваної енергетики в Європі”, – додав він.
Представивши вітчизняний потенціал відновлюваної енергетики, Сергій Савчук закликав представників бізнесу Норвегії брати участь у проектах з відновлюваної енергетики в Україні. В свою чергу, Міністр у справах Європи та Європейського економічного простору Норвегії Відар Хельгесен відмітив, що Норвегія готова ділитися досвідом та планує збільшувати фінансову підтримку Україні.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас