Прибутковість облігацій України досягла рекордних відміток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прибутковість облігацій України досягла рекордних відміток

Кредит&Депозит
1394
Суверенні облігації України в понеділок продовжували знижуватися в ціні через побоювання, що Київ в результаті змушений буде піти на реструктуризацію зовнішнього боргу.
Прибутковість бондів з погашенням в 2017 р підскочила в понеділок на 78 базисних пункту і досягала ввечері рекордних 18,39%, свідчать дані агентства Bloomberg. З початку місяця прибутковість цих паперів зросла на 5 процентних пунктів.
Прибутковість паперів з погашенням в жовтні 2015 підскочила в понеділок майже до 28%, пише Financial Times.
Міжнародний валютний фонд надав Україні цього року $17 млрд, проте вже ясно, що прогнози щодо економічних показників країни були надто оптимістичні.
Негативним для економіки є подальше зниження курсу гривні, яка впала нижче рівня, після якого, за оцінками МВФ, банківській системі буде потрібно широка рекапіталізація з урахуванням зобов’язань банків в іноземній валюті, пише Financial Times.
“На ринку присутні серйозні побоювання суверенного дефолту або його реструктуризації на тлі зміни влади і розвитку чергового витка протистояння на сході країни. Песимізм інвесторів небезпідставний на тлі скорочення припливу валюти і виснаження золотовалютних резервів. Тому суверенна крива дохідності має перевернутий вигляд: короткострокові єврооблігації мають прибутковість вище, ніж довгострокові”, – сказав старший фінансовий аналітик групи ICU Тарас Котович.
“Поточні ринкові настрої зараз диктуються переважно військовими чинниками. Якщо посилиться військове протистояння і розшириться зона військового конфлікту, то політика і економічні прогнози відійдуть на задній план”, – вважає керівник аналітичного відділу інвесткомпанії “Арт Капітал” Ігор Путілін.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас