Порошенко і Яценюк ні про що не домовилися - пропрезидентська партія назвала заяву прем'єра "тролінгом 101 рівня" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко і Яценюк ні про що не домовилися - пропрезидентська партія назвала заяву прем'єра "тролінгом 101 рівня"

Казна та Політика
4531
Озвучені лідером “Народного фронту” Арсенієм Яценюком кандидатури на посади в Кабінеті міністрів є пропозицією самого прем’єр-міністра і не узгоджувалися з іншими політичними силами, заявляють у партії “Блок Петра Порошенка”.
“Це потрібно розглядати як варіант Арсенія Петровича. З точки зору технологічного ходу це цікаво. На жаль, поки уряд продовжує діяти як піар-уряд”, – сказав журналістам кандидат у народні депутати від “Блоку Петра Порошенка”, радник президента України Микола Томенко в п’ятницю в Києві, коментуючи озвучені пропозиції А.Яценюка.
При цьому він підкреслив, що ще не завершена робота над проектом коаліційної угоди, а вже пропонуються кандидатури на посади міністрів.
“Ясно, що ні з ким це не узгоджено”, – зазначив М.Томенко.
При цьому політик пояснив: “Згідно ст. 83 Конституції, міністрів пропонує коаліція … Відповідно, обговорюється і голосується кожний міністр”.
“Я вітаю таку ініціативу як один з багатьох варіантів уряду”, – сказав М.Томенко.
В свою чергу, Павло Розенко (“Блок Петра Порошенко”), чию кандидатуру А.Яценюк запропонував на пост міністра соціальної політики, на своїй сторінці в Facebook написав: “О! Рівень троллінгу досяг максимуму. Якщо прем’єр починає цим займатися – 101 level”.
Ганна Гопко (“Самопоміч”), запропонована прем’єром на пост міністра екології, на своїй сторінці в Facebook повідомила про “інші плани”, але майбутньому міністрові екології готова допомагати.
“З подивом щодня дізнаюся, що я – то міністр, то віце-прем’єр-міністр з євроінтеграції, то міністр економіки (фейк для дискредитації), то вже і міністр екології. Ймовірно, тема моєї дисертації, присвячена сталому розвитку, глобальним екологічним проблемам та ролі медіа, як і восьмирічна діяльність в природоохоронних громадських організаціях надихнули Арсенія Петровича на таку ідею. Маю інші плани в життя, де буду більш корисна і ефективніша для людей, для країни, для світу “, – зазначила Гопко.
Згідно з Конституцією України, коаліція депутатських фракцій у Верховній Раді вносить пропозиції щодо кандидатур до складу Кабінету міністрів. Основний закон передбачає, що парламент призначає членів уряду за поданням прем’єр-міністра (крім глав Міноборони і МЗС).
Як повідомлялося, раніше учасники коаліційних переговорів підписали протокол, згідно з яким прем’єр-міністр вносить в Раду кандидатури на посади міністрів на основі консультацій з коаліцією.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас