"Повітряний експрес" курсуватиме в "Борисполі" через підземний тунель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Повітряний експрес" курсуватиме в "Борисполі" через підземний тунель

Казна та Політика
1827
Залізничне сполучення між Києвом та аеропортом “Бориспіль” – проект “Повітряний експрес” – буде здійснюватися безпосередньо на території аеропорту через підземний тунель.
Як повідомила прес-служба Держінвестпроекту, про це повідомив перший заступник його голови Кирило Бондар під час робочої зустрічі з радником з торгово-економічних питань при посольстві КНР в Україні Лю Цзюнь, а також аташе посольства Яо Гоен і Джин Сяолун.
Як розповів К.Бондар, до цього часу вирішувалося питання способу примикання електропоїзда в термінал “D” аеропорту “Бориспіль”.
“Власне, проблему тепер можна вважати вирішеною. 12 листопада відбулася нарада за участю в.о. міністра транспорту, генерального підрядника будівництва з китайської сторони і Держінвестпроекту, де було прийнято рішення про будівництво тунелю в аеропорту “Бориспіль”, оскільки наземне будівництво в підсумку могло б створити перешкоди для роботи аеронавігаційного обладнання аеропорту”, – повідомив він.
К.Бондар повідомив, що завершити проект будівництва тунелю планується в першому кварталі 2015 року, після чого він пройде державну експертизу і буде представлений на затвердження Кабміну.
Національний проект “Повітряний експрес” передбачає створення швидкісного пасажирського сполучення між ст. “Київ-Пасажирський” і міжнародним аеропортом “Бориспіль”. Інфраструктурний проект реалізується на окупній основі за рахунок коштів Ексімбанку Китаю.
Загальна сума кредиту становить $372 млн. Кредит виділятиметься двома траншами. Перший транш в $52 млн було виділено в 2013 році і спрямований на виконання проектних і підготовчих робіт. Другий транш в $320 млн забезпечить безпосередньо будівництво інфраструктурних об’єктів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас