ДАІ хоче повернути "листи щастя" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАІ хоче повернути "листи щастя"

Казна та Політика
1264
У ДАІ МВС України розраховують на те, що Верховна Рада нового скликання підтримає ініціативу Державтоінспекції повернути фото- і відеофіксацію порушень на дорогах і серйозно посилити відповідальність водіїв за керування автомобілем в нетверезому стані.
“Державна автомобільна інспекція зараз готує свої пропозиції про те, щоб повернути фото- і відеофіксацію. Повинна бути незворотність покарання незалежно від того, їде генерал, депутат або інший чиновник. Ми знову виходимо з цією пропозицією”, – сказав у п’ятницю на прес- конференції в Києві начальник департаменту ДАІ МВС України Анатолій Сіренко.
Він також повідомив, що ДАІ ініціює посилення відповідальності за керування автомобілем в нетверезому вигляді.
“У даний час відповідальність за управління автомобілем в нетверезому стані просто смішна. Тому ми і ці пропозиції готуємо”, – підкреслив А.Сиренко.
Він пояснив, що необхідно на більш тривалі терміни позбавляти права водіння за таке порушення. “У перший раз – позбавлення на 5 років, другий раз – на 10 років … і далі до повного позбавлення права водити автомобіль”, – сказав Сіренко.
Крім того, за його словами, необхідно законодавчо впорядкувати термінологію в ПДР, щоб не було неоднозначного трактування. Зокрема, як зазначив начальник ДАІ, слід чітко прописати, “показувати, або передавати” водійські документи на вимогу співробітника ДАІ.
“Я дуже сподіваюся, що нова Верховна Рада підтримає законопроекти, які ми вносимо”, – підсумував начальник ДАІ України.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас