ГПУ проводить обшуки у заступника міністра оборони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ проводить обшуки у заступника міністра оборони

Казна та Політика
1335
Слідчим управлінням Головної військової прокуратури проводяться обшуки у службових осіб Міністерства оборони України.
Про це повідомили в Управлінні зв’язків з громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України.
Як говориться в повідомленні, слідчим відділом слідчого управління Головної військової прокуратури Генпрокуратури здійснюється досудове розслідування щодо кримінального провадження, розпочатого за фактом зловживання владою та службовим становищем службовими особами Міністерства оборони України, які входять до складу комітету з конкурсних торгів (ч. 2 ст. 364 КК Україна).
За даними ГПУ, під час здійснення в 2014 році заходів з тилового забезпечення потреб Збройних сил України зазначені особи використовували своє службове становище всупереч інтересам служби і прийняли пропозиції учасників закупівлі пально-мастильних матеріалів, що містять завищені ціни, в результаті чого державному бюджету України завдано збитків на суму понад 3 млн грн.
З метою виявлення та фіксації обставин скоєного кримінального правопорушення слідчим управлінням спільно з працівниками УБОЗ ГУ МВС України в Київській області проводяться обшуки за місцем роботи та проживання вищевказаних осіб, зокрема у одного із заступників міністра оборони України, інформували в Генпрокуратурі.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, відзначають в прес-службі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас