Не варто спекулювати на питанні рефінансування банків - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Не варто спекулювати на питанні рефінансування банків - думка

Казна та Політика
1891
Банківська спільнота має чіткіше висловлювати свою позицію щодо виділеного банкам рефінансування, переконаний керівник проектів “Ліги фінансового розвитку” Андрій Блінов.
“Банківська спільнота має заявляти про свою позицію відносно того, наскільки ефективно і прозоро повинні використовуватись кошти, які виділяються на рефінансування. Я особисто втомився від усіх експертних розмов про виділення величезного рефінансування, яке масово йде на валютний ринок. Це нагадує відомий анекдот, про те що зняли з потяга, забрали в Нацгвардію. Що будь-які гроші відправляються на валютний ринок, наче ні Національний банк, ні банківське товариство не мають можливості контролю над цими коштами”, – заявив він сьогодні під час круглого столу.
“Ми прекрасно знаємо, що банки звітують щоденно перед регулятором, і регулятор в кінці дня дає умовну статистику по банківській системі. Тобто, або ж це справа, пов’язана вже з жорстким порушенням законодавства, і це вже питання прокуратури, але в будь-якому разі це таке питання, на якому не варто спекулювати”, – додав Блінов.
За інформацією самого регулятора, станом на початок листопада Національний банк України (НБУ) надав банкам в загальній сумі 2 млрд 844 млн грн рефінансування для підтримки ліквідності.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас