Прокуратура виявила грубі порушення в роботі Маріупольського морського порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура виявила грубі порушення в роботі Маріупольського морського порту

Казна та Політика
528
Прокуратура Донецької області провела перевірку дотримання та застосування законів у ДП “Маріупольський морський торговельний порт” (ММТП, Донецька обл.), під час якої були виявлені грубі порушення.
Як повідомила прес-служба прокуратури, зокрема, встановлено, що державним підприємством проводились відкриті торги із закупівлі робіт з капітального ремонту автодороги на загальну суму понад 4 млн грн. Переможцем даного тендеру стало одне з приватних товариств, яке не відповідає кваліфікаційним вимогам конкурсу, що порушує закон “Про здійснення державних закупівель”.
Крім цього, за даними прокуратури, вказане товариство під час виконання робіт значно завищило вартість будівельних матеріалів. Це порушення також не було враховано посадовими особами порту, що спричинило збитків державному бюджету на суму понад 770 тис. грн.
За даним фактом прокуратурою Донецької області розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Триває досудове розслідування.
Маріупольський морський торговельний порт входить в ряд найбільших портів України. Потужності порту дозволяють переробляти понад 17 млн тонн вантажів на рік. Порт цілий рік відкритий для заходу суден довжиною до 240 м і осадкою до 8 м. Територія порту становить 73,2 га, довжина причальної лінії – 4,2 км.
На сьогоднішній день директором держпідприємства “ММТП” є Олександр Олійник, начальник Маріупольської філії Адміністрації морських портів України – Олексій Росинський.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас