Будівельники вже проклали більше 600 метрів Бескидського тунелю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівельники вже проклали більше 600 метрів Бескидського тунелю

Казна та Політика
2933
Працівники служби будівельно-монтажних робіт виконали роботи з проходки нового двоколійного залізничного Бескидського тунелю в Карпатах на довжині 638 метрів.
Про це повідомили в прес-службі Державної адміністрації залізничного транспорту України (“Укрзалізниця”).
Згідно з повідомленням, новий двоколійний тунель матиме довжину 1765 м, ширину 10,5 м, висоту 8,5 м і пролягати на максимальній глибині 180 м від поверхні Бескидського хребта.
«Проходка, тобто вибірка гірської породи для створення штучної порожнечі, – найскладніший етап будівництва цього важливого об’єкта. На темпи виконання робіт впливає характер гірської породи. Проходка тунелю не припинятиметься і взимку », – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, будівництво нового тунелю було розпочато 29 жовтня 2013, а введення в експлуатацію об’єкта заплановано на перший квартал 2017 року.
Також повідомляється, що після закінчення проходки тунелю залізничники прокладуть шлях, мережу зв’язку і електрифікують дану ділянку.
У повідомленні наголошується, що новий тунель буде обладнаний сучасними приладами робочого та аварійного освітлення, вентиляцією, відеонаглядом, контрольними датчиками визначення рівня шкідливих газів, а також системою постійного моніторингу внутрішнього стану, засобами пожежної безпеки і системою антикорозійного захисту.
«Для України Бескидський тунель має стратегічне значення, оскільки цим маршрутом перевозяться вантажі до західного кордону країни, а також понад 60% транзитних вантажів у напрямку Західної та Центральної Європи», – підкреслює «Укрзалізниця».
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас