У Києві влада планує фінансувати школи за принципом оплати навчання кожної дитини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Києві влада планує фінансувати школи за принципом оплати навчання кожної дитини

Казна та Політика
832
Міська влада розробляє електронну карту розміщення шкіл міста з урахуванням їх територіального сусідства. Про це розповіла заступник голови КМДА з гуманітарних питань Ганна Старостенко.
“Зараз ми розробляємо електронну карту розміщення шкіл міста з урахуванням їх територіального сусідства, розраховуємо і порівнюємо фактичну вартість навчання однієї дитини в загальноосвітніх навчальних закладах за типами та районами”, – сказала вона.
За словами Ганни Старостенко, така підготовка дозволить швидше й ефективніше впровадити в столиці фінансування навчальних закладів за принципом оплати навчання кожної конкретної дитини.
“У нас створена робоча група по впровадженню цього підходу, яка вивчає європейський досвід, адже в 22-х з 28 країн ЄС фінансування освітніх установ здійснюється за принципом оплати навчання кожної конкретної дитини. І якщо в школі навчається більше дітей, то і надходження з бюджету на цю школу більше”, – додала вона.
Заступник голови КМДА підкреслила, що введення такого підходу дозволить оптимізувати шкільну мережу, підвищити якість освітніх послуг, а також раціонально використовувати бюджетні кошти.
“Крім того, це забезпечить здорову конкуренцію серед навчальних закладів, адже чим краще якість освіти в школі, тим більше учнів прагнуть вчитися там, і відповідно тим більше на цей навчальний заклад виділяється коштів”, – зазначила Анна Старостенко.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас