Словацька Eustream має намір збільшити реверс газу в Україну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Словацька Eustream має намір збільшити реверс газу в Україну

Енергетика
377
Оператор газотранспортної системи Словаччини Eustream оголосив у вівторок про початок процедури Open Season для збільшення поставок газу в Україну в реверсному режимі на 4,5 мільйона кубометрів палива на добу.
Про це повідомляють ЗМІ з посиланням на представника компанії Ваграма Чугуряна.
“Компанія Eustream оголошує про початок процедури Open Season для збільшення поставок газу в Україну в реверсному режимі трубопроводом “Вояни-Ужгород” на 4,5 мільйона кубометрів палива на добу”, – сказав Чугурян.
Він пояснив, що підвищення потужності газопроводу стало можливо завдяки технічним удосконаленням, проведеним на його української частини.
За словами Чугуряна, компанії, зацікавлені в поставках газу в Україну в реверсному режимі, можуть зареєструватися для участі в процедурі Open Season з 4 по 17 листопада цього року. Додаткові поставки палива трубопроводом “Вояни-Ужгород” можуть розпочатися 1 січня 2015 року.
Таким чином, загальний обсяг поставленого в Україну в реверсному режимі газу може з 1 січня 2015 роки зрости до 31,5 мільйона кубометрів на добу (близько 11,5 мільярдів кубометрів на рік). В даний час по цьому трубопроводу щодоби переправляється до 27 мільйонів кубометрів газу (близько 9,85 мільярда кубометрів на рік).
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас