Податки киян повинні залишатися в Києві - впевнений Кличко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податки киян повинні залишатися в Києві - впевнений Кличко

Казна та Політика
327
Мер підкреслив, що тільки з громадськістю можна переконати центральну владу «перестати розглядати Київ як бюджетного донора, будувати прозорі партнерські відносини».
Київський міський голова і голова КМДА Віталій Кличко заявляє, що влада Києва проситиме новий уряд дозволити столиці залишати в наступному році 100% податку на доходи фізичних осіб (ПДФО).
Про це Кличко сказав сьогодні на розширеному засіданні комісії Київради з питань бюджету, на якому обговорюються перспективи бюджету столиці на наступний рік. Участь у засіданні беруть представники громадських організацій міста, а також керівники семи головних департаментів КМДА.
«Ми всі впевнені, що податки киян повинні залишатися в Києві … Ми не можемо реалізовувати декларовані нами програми, розвивати інфраструктуру Києва, відновити Київ без фінансових вливань. Тому, коли буде сформовано новий уряд, одне з ключових питань, яке ми будемо ставити, щоб податки киян залишалися в Києві, і залишати в Києві 100% ПДФО», – сказав Київський міський голова.
Він підкреслив, що тільки з громадськістю можна сформувати прозорий бюджет і переконати центральну владу «перестати розглядати Київ як на бюджетного донора, будувати прозорі партнерські відносини».
В свою чергу, секретар Київради Олексій Рєзніков зазначив, що поки Київ може контролювати і визначати тільки спеціальний фонд в проекті бюджету на наступний рік, а загальний фонд – залежить від держбюджету.
«У 2014 році частина загального фонду на 50% залежить від ПДФО, який стягується в Києві. Київ – єдине в Україні місто-донор, який віддає 50% ПДФО … Найбільш неприємним є те, що в проекті бюджетного кодексу на 2015 рік Міністерство фінансів прогнозує ще цікавіше – пропонують Києву віддавати до держбюджету 75%. Ми вважаємо, що це несправедливо», – сказав Рєзніков.
За його словами, при таких умовах дефіцит столиці в майбутньому році буде ще більше, ніж цього року, і в той же час столиці доведеться розраховуватися за борговими зобов’язаннями.
«На наше переконання, є інша формула, більш справедлива: хоча б 60 на 40%, і 8% від податку на прибуток. Це дозволить нам вийти, принаймні, на збалансований бюджетний дефіцит», – сказав Рєзніков.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас