Економічна ситуація в Україні помітно покращилась, і політика НБУ цьому сприяла - Гонтарева — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічна ситуація в Україні помітно покращилась, і політика НБУ цьому сприяла - Гонтарева

Казна та Політика
4398
Економічна ситуація в країні помітно покращилась. Про це сьогодні під час брифінгу заявила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.
“Ми вважаємо, що ситуація, яка зараз в країні об’єктивно краще тієї, яку ми спостерігали в серпні-вересні цього року. Що стосується макропоказників, то можу вам сказати, що наші прогнози суттєво покращились. Більше того, поки що немає офіційних результатів з Управління статистики, але на сьогодні Національний банк може сказати, що за 9 місяців падіння ВВП склало -3,5%. Можливо, відомості з Держстату будуть навіть краще. Це значно краще, ніж ми собі уявляли, коли я була головою делегації на щорічних зборах МВФ. Наш прогноз до закінчення року ми покращуємо з -9% до -7%”, – заявила голова НБУ.
За її словами, не зважаючи на різку критику введених регулятором адміністративних обмежень, вони у великій мірі посприяли стабілізації ситуації.
“Я неодноразово казала, що Національний банк – це лише регулятор, він не може замінити ні експортерів, ні імпортерів, ні фіскальні органи і ні платіжний баланс. Національний банк може лише вживати адміністративні міри або проводити інтервенції для стабілізації тимчасових дисбалансів, чим Національний банк і займався дуже активно”, – підкреслила Гонтарева.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас