Для завершення імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС потрібно прийняти закони у 4 напрямках - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Для завершення імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС потрібно прийняти закони у 4 напрямках - експерт

Казна та Політика
372
Для завершення процесу імплементації Угоди про асоціацію Україна-ЄС новому парламенту необхідно прийняти законопроекти щодо фітосанітарного контролю, технічного регламенту, конкуренційного права та роботи митниці, повідомила координатор інформаційної компанії Stronger Together Любов Акуленко.
Уже зараз, за її словами, потрібно працювати за чотирма основними напрямками, перший з яких – зняття фітосанітарних бар’єрів. “Тут ми вже почали приймати перші закони, але нова Верховна Рада повинна ще ухвалити закон про корми, щоб остаточно “закрити” базове законодавство в цій сфері. Адже від того, що їдять тварини, залежить наше здоров’я’‘, – сказала Л.Акуленко на прес-конференції в Києві в понеділок.
Другий напрямок – технічне регулювання. “Нам потрібно прийняти закон про технічні регламенти. Цього не вийшло зробити попередньої Верховною Радою, оскільки були люди, які цьому перешкоджали”, – сказала вона.
За словами експерта, третя сфера – робота митниці, четверта – конкурентне право. “В Україні зовсім немає законодавчого права пред’явлення штрафів за порушення конкуренції, вони призначаються” пальцем в небо”, – сказала Л.Акуленко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас