Румунський президент хоче отримати громадянство Молдавії - щоб "об'єднати дві держави" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Румунський президент хоче отримати громадянство Молдавії - щоб "об'єднати дві держави"

Світ
1416
в одну державу. “Після парламентських виборів у Молдавії я поїду з прощальним візитом до Республіки Молдова. Скориставшись цією можливістю, я подам і заяву, щоб отримати громадянство Республіки Молдова, – цитує політика “Інтерфакс”. – Днями я обговорював це питання з президентом Молдавії Миколою Тімофті. категорично – я хочу цього. Для мене це буде великою честю, це символічний жест, якщо влада Республіки Молдова надасть мені громадянство. Так як я можу просити, але влада повинна це схвалити”, – додав він.
Бесеку сказав, що хоче об’єднання двох країн і впевнений, що в майбутньому воно відбудеться, коли цього захочуть “румуни цих двох країн”. “У душі я дуже хочу об’єднання Румунії з Республікою Молдова, оскільки я не відмовляюся від ідеї, що ми – один народ, що живе в двох незалежних державах. Коли більшість румунів обох країн захочуть бути однією країною, тоді, безумовно, це і станеться, тому що ніхто не може відібрати у народу право на об’єднання. У нас, а особливо в Молдавії, напевно, ще не створені для цього всі умови”, – заявив президент.
Нагадаємо, згідно з соціологічними опитуваннями, лише третина населення Молдавії підтримує ідею об’єднання з “братньою державою”, в той час як в самій Румунії за злиття країн 70% населення.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас