Продажі іномарок в Україні в 2014 р скоротяться більш ніж удвічі - і стануть найгіршими за багато років — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Продажі іномарок в Україні в 2014 р скоротяться більш ніж удвічі - і стануть найгіршими за багато років

Технології&Авто
1399
Продажі легкових іномарок в Україні (імпортованих і зібраних в Україні) в 2014 році скоротяться більш ніж удвічі порівняно з 2013 роком і складуть орієнтовно 85-88 тис. од., а в 2015 році збережуться приблизно на рівні поточного року, прогнозує директор відділення стратегічного розвитку автохолдингу “Атлант-М” Олексій Терещенко.
“Ситуація в Україні продовжує розвиватися за негативним сценарієм як в економіці, так і на авторинку. Автомобільний ринок України в вересні залишився на рівні не набагато вище 5 тис. іномарок на місяць. Авторинок України протягом дев’яти місяців демонструє негативну динаміку, в останні два квартали спостерігається трикратне падіння”, – цитує А.Терещенко прес-служба холдингу у вівторок.
При цьому він відзначає, що продажі вітчизняних автомобілів в Україні також сильно скорочуються у зв’язку з зупинками роботи заводів – реєстрації вітчизняних брендів в червні-липні становили 1000-1200 машин на місяць, а в серпні-вересні – лише близько 700 в місяць.
За оцінкою експерта, в четвертому кварталі можливе невелике зростання у зв’язку з сезонними факторами. У той же час у разі стабілізації економічної та політичної ситуації буде реалізована частина відкладеного попиту.
“Підсумки продажів іномарок в 2014 році стануть гіршими за багато років. Наступний рік може виявитися не набагато краще, так як перше півріччя буде як і раніше провальним. Якесь відновлення ринку буде спостерігатися не раніше другої половини 2015 року. Треба враховувати, що для автомобільних імпортерів в Україні фактично втрачені три регіони, на які припадало в сукупності близько 20% українського ринку”, – наголошується в аналітичному огляді автохолдингу.
За даними Атлант-М, в січні-вересні продажі іномарок в Україні скоротилися на 51,4%, до 67,72 тис. од., при цьому всі без винятку марки ТОП-20 знизили продажі.
Лідерство за загальним обсягом продажів як і раніше у Geely (7,818 тис. І падіння на 27%), однак після припинення локальної великовузлового складання (на Кременчуцькому автоскладальному заводі – ІФ) збут марки різко знизився (шосте місце в серпні і вересні). Друга позиція у Toyota, яка швидко скорочує відставання від першого місця, третя – у Volkswagen з падінням продажів на 58,2%.
Торішній лідер продажів Hyundai за підсумками дев’яти місяців займає четверту позицію – авто цієї марки продано 4,34 тис. (на 68,4% менше).
Найбільше падіння продажів за 9 місяців продемонструвала марка Chevrolet (на 74%), перемістившись з 10 місця в продажах січня-вересня-2013 року на 20-е в поточному році.
Як повідомлялося, в 2013 році ринок іномарок в Україні скоротився на 4,5% до 2012 року, до 182,5 тис. од.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас