НБУ зайняв перше місце в рейтингу негативного впливу на бізнес - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ зайняв перше місце в рейтингу негативного впливу на бізнес - експерт

Казна та Політика
1470
На думку українських підприємців, НБУ вийшов на перше місце в рейтингу негативного впливу на бізнес. Про це під час прес-конференції на тему «Постанова НБУ №591 – оцінка впливу на промисловість і експортно-імпортні операції» заявив заступник голови Федерації роботодавців України Дмитро Олійник.
«У Федерації роботодавців весь час йдуть опитування підприємців. Ми дивимося, як працюють контролюючі органи в Україні. Поки свіжих даних по дослідженню немає, але ми розмовляли з керівниками секторів і підприємств у регіонах. Ці розмови показали, що НБУ виходить на перше місце, випереджаючи фіскальну службу, по негативному впливу на ведення бізнесу в країні», – сказав Олійник.
На його думку, рішення НБУ налаштували бізнес негативно стосовно регулятора.
«На жаль, останні рішення сформували саме таке ставлення бізнесу до регулятора. Ми розуміємо, що в умовах реальної війни, великого падіння виробництва, тиску на гривню регулятор повинен мати можливість приймати жорсткі рішення, які не завжди подобаються бізнесу. Але ті постанови, які приймає НБУ, мають негативний ефект», – зазначив він.
За матеріалами:
forUm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас