Партія Порошенка запропонувала план енергонезалежності України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Партія Порошенка запропонувала план енергонезалежності України

Енергетика
4632
У проекті коаліційної угоди пропонується провести диверсифікацію джерел поставок газу.
Блок Петра Порошенка пропонує закріпити в коаліційній угоді реформування енергетики.
“Ми забезпечимо залучення масштабних приватних інвестицій в енергетичну галузь. Для збільшення власного видобутку газу, нафти та вугілля – ми проведемо диверсифікацію джерел поставок газу (не більше 30% споживання на частку одного постачальника) і палива для атомних електростанцій з метою посилення конкуренції між постачальниками, зменшення рівня монополізації та ізоляції українського енергетичного ринку”, – говориться в оприлюдненій у вівторок проекті коаліційної угоди.
“Ми проведемо структурні реформи в енергетичній галузі, які включають лібералізацію газового і електроенергетичного ринків, реорганізацію НАК Нафтогаз України і перехід на єдині для всіх груп споживачів принципи ціноутворення на газ і електроенергію з метою зниження витрат держави і створення стимулів для їх економії, – сказано в документі.
Раніше радник Порошенка Ігор Луценко повідомляв, що протягом понеділка буде опублікований проект коаліційної угоди, підготовлений “Блоком Петра Порошенка”. Зокрема, він включатиме в основному скорочений варіант президентської програми “Стратегія-2020” і календарний графік законодавчих ініціатив, які повинні бути підтримані парламентською більшістю.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас